Вінницькі медики отримали технології точного визначення геолокації пацієнтів

Вінницькі медики отримали технології точного визначення геолокації пацієнтів

Укрінформ
Оперативно-диспетчерській службі Вінниччини компанія Google безкоштовно передала для тестування технологію точного визначення геолокації абонентів, які звертаються до екстрених служб.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

“Компанія Google надала оперативно-диспетчерській службі Вінницької області безкоштовно для тестування свою версію технології Advanced Mobile Location (АМL), завдяки якій диспетчери та медики швидкої отримують точні координати хворих”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така можливість надана Вінниччині за перше місце, яке область посіла в організації роботи оперативно-диспетчерської служби на базі програми ЕRІМ-103.

Читайте також: На Вінниччині середня зарплата лікарів на «первинці» зросла до 16 тис. гривень

Технологія Advanced Mobile Location (АМL) - це метод визначення геолокаційних даних абонента, який дзвонить на номери екстрених оперативних служб (102, 103, 112 або 911). Координати перебування автоматично відправляються в службу екстреної допомоги на спеціальний вебвузол.

Метод АМL позиціонується як альтернатива класичним методам визначення місця розташування абонента, заснованим на прив’язці до найближчих веж мобільного зв’язку, оскільки, за попередніми оцінками, він точніший майже у 4 тисячі разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-