Акціонери Facebook захотіли відставки Цукерберга

Акціонери Facebook захотіли відставки Цукерберга

Укрінформ
Акціонери американської компанії Facebook зажадали прибрати засновника соціальної мережі Марка Цукерберга з посади голови правління.

Відповідну заяву опубліковано на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США напередодні річних зборів акціонерів, повідомляє "Кореспондент".

Частина акціонерів Facebook висловила невдоволення тим, що вартість компанії впала на тлі скандалів про втрату даних. Річні збори мають відбутися 30 травня. За словами авторів ініціативи, з липня 2018 року оцінна вартість Facebook через рішення керівництва та правління впала на 40%. Вони наголошують й на дискримінації деяких акціонерів, яким надається менше прав голосу.

Читайте також: Facebook назвали "патологічними брехунами" у Новій Зеландії

Цукербергу належить тільки 13% акцій, проте частка всіх його голосів становить 51%, що дозволяє йому практично одноосібно контролювати політику Facebook. Пропозиція пов'язана зі звинуваченнями, які призвели до падіння вартості компанії – серед них поширення на базі Facebook неправдивої інформації та втручання у вибори.

Нагадаємо: на початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі та передавала їх третім особам, в тому числі, імовірно, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який у свою чергу використовував їх для політичної реклами.

Читайте також: Facebook витратив на охорону Цукерберга понад $20 мільйонів за рік

У квітні й травні 2018 року засновник Facebook Марк Цукерберг в Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-