Суд не дозволив Xiaomi ексклюзивний продаж смартфонів в Україні

Суд не дозволив Xiaomi ексклюзивний продаж смартфонів в Україні

Укрінформ
Північний апеляційний господарський суд скасував рішення, яке дозволяло компанії XIAOMI H.K. Limited заборонити ТОВ «Ен-Ай-Ес» (NIS) розповсюджувати на території України смартфонів Xiaomi RedMi 4.
Текст постанови оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"У вересні 2017 року Компанія "XIAOMI H.K. Limited" звернулася до господарського суду Київської області з позовом до ТОВ "Ен-Ай-Ес", в якому просила заборонити відповідачу здійснювати розповсюдження товарів - смартфонів Xiaomi RedMi 4 2/16 Gb - 100 шт.; вилучити з цивільного обороту та знищити контрафактний товар - смартфони Xiaomi RedMi 4 2/16 Gb- 100 шт. Рішенням господарського суду Київської області від 25.09.2018 року позовні вимоги задоволено, заборонено ТОВ "Ен-Ай-Ес" здійснювати розповсюдження товарів: смартфони Хіаоmi RedMi 4 2/16 Gb - 100 шт., а також вирішено вилучити з цивільного обороту і знищити відповідний контрафактний товар. Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Ен-Ай-Ес" на рішення господарського суду Київської області від 25.09.2018 року у справі №911/2674/17 задовольнити. Рішення господарського суду Київської області від 25.09.2018 року у справі №911/2674/17 скасувати", - йдеться в постанові.

Господарський суд апеляційної інстанції встановив, що ліцензійна угода, укладена між компаніями XIAOMI H.K. Limited та XIAOMI Inc., на яку посилався позивач як на підставу своїх вимог, не була зареєстрована належним чином в Управлінні по торгівельним маркам Китайської Народної Республіки.

Читайте також: Новий ігровий смартфон Xiaomi вже продають у Європі

"Колегія суддів критично ставиться до наданого позивачем та наявного у матеріалах справи листа від 22 лютого 2018 року, згідно якого ліцензійна угода, укладена між компаніями XIAOMI Inc. та ХІАОМІ Н.К. Limited повністю відповідає законам і правилам Китаю, в тому числі в частині відсутності реєстрації торговельної марки, оскільки його складено представником юридичного відділу компанії XIAOMI Inc., тобто зацікавленою стосовно позивача особою та є її суб'єктивною думкою", - відзначено у постанові суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-