Візуал для Джамали, офіс в автобусі, майже справжній водоспад. Все це - ISE 2019

Візуал для Джамали, офіс в автобусі, майже справжній водоспад. Все це - ISE 2019

Укрінформ
Чим вражали на світовій виставці технологій в Амстердамі українці

В Амстердамі стартувала виставка професійного AV-обладнання та технологій Integrated Systems Europe 2019. Загалом представлено понад 1300 стендів. Серед учасників три українські компанії. Чим дивували українці і які нові технології у світі, дізнавався Укрінформ.

…Мурахи по шматках збирають портрет Ван Гога. Поруч вирує водоспад. Так креативно розробники презентують свої новації в RAI, який вважається одним з найстаріших виставкових комплексів світу.

Майбутнє за аудіовізуальними технологіями, останні роки цей ринок росте, певні в українській  компанії Front Pictures. З 2003 року вона займається сценічними шоу та освітніми проектами.  І своїми технологіями вже встигла наробити галасу у світі.

Прозорий міст в Кореї з проекцією навколо, мультимедійне голографічне шоу в Мумбаї. А 2018 року підкорили відоме американське талант-шоу America's Got Talent.

-Ми вперше в світі створили технологію, за допомогою якої можна літати на сцені,- розповідає керівник Front Pictures Юрій Костенко. - Ми робили візуальну частину виступу Джамали на Євробаченні, з якою вона перемогла. Ми їздили в Америку і спільно з Костянтином Томільченко робили шоу, і воно на сьогоднішній момент набрало рекордну кількість переглядів - понад 52 мільйони, тільки в Фейсбуці.

Усі шоу складаються з двох частин: технічної та творчої.

Потрібно придумати, намалювати і створити те,  що глядач буде бачити на дуже великих екранах.

- Для цього потрібні дуже потужні комп'ютери, каже Костенко.- Ми зуміли зробити цю технологію дуже дешевою, компактною, і власне цю технологію ми презентуємо. Цей медіа- сервер називається Screenberry, це наша розробка, яка використовується по всьому світу, у величезній кількості музеїв, сценічних шоу і планетаріях.

Поруч стенд іще однієї української компанії – ЕКТА. Вона була заснована 1992 року. Виробляє світлодіодні екрани.

На виставці презентує технологію 3D, реалізовану на LED-екранах.

-Ця технологія дозволяє отримати справжній 3D високої роздільної здатності та високої якості зображення, - розповідає менеджер з продукту ЕКТА Володимир Улахович.- Цю технологію ми вже представили в певній кількості проектів і маємо гарні відгуки, один з наших клієнтів, з Автомотів індустрії в Європі сказав, що це найкращий 3D-екран, який вони бачили.

Також ЕКТА має власні розробки для освітлення доріг і автомагістралей. Власне про дороги. Бельгійська компанія BARCO продемонструвала на виставці програму, яка допомагає уникнути ДТП на залізничних переїздах.

Уявіть кімнату управління трафіком. Одразу кілька екранів, на яких видно усе місто. На одному з моніторів бачимо залізницю.

Додатковий функціонал дозволяє миттєво реагувати у разі екстреної ситуації. Можна навіть змінити рух потяга.

-Я бачу на одному з цих відео щось дивне, небезпечне, дітей на велосипедах біля шлагбауму, який не працює, тож я можу швидко почати працювати з цим відео, я можу збільшити зображення, роздивитися деталі і швидко відреагувати. Я можу в мить змінити деякі налаштування на залізниці, натиснувши лише одну кнопку змусити шлагбаум знову запрацювати чи зупинити потяг, - розповідає експерт компанії BARCO, Том Ребрі.

Такі програми використовують в усьому світі, і не лише на залізниці, онлайн відстеженні доріг в місті. Їх успішно застосовують у сфері нафтопереробки та навіть у лікарнях.

Технології не стоять на місці, а постійно розвиваються та вдосконалюються. Ідея може народитися просто в дорозі, тож щоб нею поділитися, і як найшвидше реалізувати, вже не потрібно терміново скликати нараду. Вже взагалі можна не ходити до офісу, а просто працювати з командою в режимі онлайн, кажуть розробники інтелектуальної дошки.

-Фактично ми робимо все те саме, що під час зустрічі, проте за допомоги комп’ютерних технологій,- розповідає розробник Ніколас Буте. - Ми можемо писати тут, потім витерти все, написати знову, збільшити і зменшити зображення… Ти можеш рухати стікери і свої нотатки. Багато різних людей можуть одночасно працювати над нотатками.  Також ти можеш надсилати свої розробки, матеріали просто зі свого мобільного телефону і їхати десь в автобусі.

Він пояснює, що ця технологія відрізняється від інших. Кожен може її адаптувати під свої потреби, під різний тип зустрічі, не потрібно жодних спеціальних додатків.

Справжнє шоу на виставці ISE 2019 влаштувала LG.

Компанія показала інноваційні дисплеї на базі технології OLED та LED.

…Телевізори то з’являлися, то зникали. Зображення танцювало під музику. На екранах, наче справжній, розливався водоспад, падали зірки і лише коли екрани гасли, ти на усі 100% розумів: це лише шоу, але дуже реалістичне.  

Ірина Драбок, Гаага.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-