Facebook таємно платить користувачам за відстеження їх активності

Facebook таємно платить користувачам за відстеження їх активності

Укрінформ
Компанія Facebook платить користувачам за установку VPN-додатку Facebook Research, який дозволяє компанії відстежувати їхню активність.

Про це повідомляє TechChunch.

«Відчайдушно потребуючи даних про своїх конкурентів, Facebook таємно платить людям за установку VPN-додатку Facebook Research, який дає змогу компанії поглинати всі телефонні і веб-активності користувача», - йдеться у повідомленні.

З 2016 року Facebook платить користувачам віком від 13 до 35 років по 20 доларів за місяць за установку VPN-додатку Facebook Research для iOS або Android. Крім цього, Facebook просив користувачів робити скріншоти їх історії замовлень на сайті Amazon.

Управління програмою здійснюється через служби бета-тестування Applause, BetaBound і uTest, щоб приховати участь Facebook, і згадується в деякій документації як Project Atlas.

У Facebook повідомили, що вони використовують сервіс для збору даних про переваги своєї аудиторії і планують продовжити таку діяльність.

На думку експерта з безпеки Guardian Mobile Firewall Уїлла Стрефача, Facebook може отримувати дані з особистих повідомлень у додатках соціальних мереж і месенджерах, включаючи фото і відео, адреси електронної пошти, а також активність в інтернеті та інформацію про місцезнаходження користувача.

Читайте також: Facebook запускає в Болгарії центр для боротьби з фейками

«Немає точної інформації про те, в яких саме даних зацікавлений Facebook, але компанія отримує практично необмежений доступ до пристрою користувача, коли він встановлює додаток», - підсумував Стрефач.

Як зауважує видання, такі дії свідчать як далеко Facebook готовий зайти, якщо ризикує порушити політику компанії Apple, в онлайн-магазині якої продається додаток. В Apple заявили, що знають про ситуацію, але поки що не будуть її коментувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-