Кіберполіція

Кіберполіція "прикрила" шість піратських онлайн кінотеатрів

Укрінформ
Кіберполіція припинила діяльність низки піратських ресурсів, що діяли протягом останніх кількох років та завдали збитків правовласникам майже на 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"До Департаменту кіберполіції надійшла заява від Української антипіратської асоціації про те, що ряд інтернет–ресурсів незаконно відтворюють та поширюють відеофайли. За даним фактом детективи Хмельницького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України", - йдеться в повідомленні.

У межах досудового розслідування працівники Подільського управління Департаменту кіберполіції встановили 34-річного мешканця Сумщини, який адміністрував ряд піратських веб-ресурсів. Серед них:

http://kinot.me

http://krutor.org

http://kinogo-onlaine.net

http://rumedia.ws

http://gogafilm.me

За адресою проживання правопорушника поліцейські провели санкціонований обшук. Та вилучили комп’ютерне обладнання, з якого адмініструвалися веб–ресурси та розміщували протиправний контент.

Читайте також: Кіберполіція впіймала “провайдерів”, які продавали підписку на 700 телеканалів

Пізніше, на Рівненщині працівники Поліського управління Департаменту кіберполіції припинили діяльність інтернет-ресурсу http://hd-mix.org, якій також діяв з порушенням авторських прав.

До адміністрування цього ресурсу був причетний 25-річний чоловік. За місцем його проживання провели санкціоновані обшуки та вилучили комп’ютерне обладнання.

Наразі усю вилучену техніку направлено на проведення необхідних експертиз. Після отримання їх результатів, буде вирішено питання щодо оголошення підозри обом зловмисникам. Їм загрожує до шести років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-