Євросоюз розпочинає цільову програму з розвитку штучного інтелекту

Євросоюз розпочинає цільову програму з розвитку штучного інтелекту

Укрінформ
Європейський Союз розпочинає масштабну програму з розвитку штучного інтелекту AI4EU (Штучний інтелект для ЕС). Програма стартує із проведення зустрічі 79 зацікавлених партнерів та представників приватного бізнесу та великих корпорацій з 21 країни, яка відбудеться завтра, 10 січня, у Барселоні.

Повідомлення про це розміщено на сайті Єврокомісії.

«Програма AI4EU об’єднає 79 провідних дослідницьких інститутів, малих і середніх підприємств, великих корпорацій з 21 країни, з метою створити координаційний центр для розвитку ресурсів штучного інтелекту, включаючи базу даних, обчислювальні потужності, засоби та алгоритми. Це дозволить запропонувати послуги та надати підтримку потенційним користувачам цієї технології, допомогти їм провести відповідні випробування та інтегрувати штучний інтелект у виробничі процеси, послуги та продукти», - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія окремо наголошує на тому, що AI4EU є платформою, відкритою для співпраці, яка надає можливості для перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців, що залучаються до її реалізації.

Читайте також: СБУ виявила 360 кіберінцидентів

Проект, лідером якого є французька компанія Thales, отримав загальне фінансування в обсязі 20 мільйонів євро на наступні три роки. Відповідну стратегію розвитку штучного інтелекту Єврокомісія представила у квітні 2018 року. Відповідно до цієї стратегії, Єврокомісія має намір залучити інвестиції в розвиток і дослідження штучного інтелекту на суму не менше 1,5 мільярда євро на період 2018-2020 років. Загальна сума громадських та приватних інвестицій в цю сферу в цілому по ЄС має сягнути 20 мільярдів євро до кінця 2020 року.

До програми розвитку штучного інтелекту залучені всі країни-члени ЄС, а також Норвегія та Швейцарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-