Інтернет асоціація запускає гарячу лінію

Інтернет асоціація запускає гарячу лінію "Провайдер SOS"

Укрінформ
Інтернет Асоціація України (ІнАУ) запускає проект "Провайдер SOS", мета якого – оперативне сповіщення про надзвичайні ситуації та протиправні дії стосовно членів Асоціації.

Про це повідомляється на сайті ІнАУ.

"Мета проекту – оперативне сповіщення про надзвичайні ситуації та протиправні дії з боку державних, правоохоронних органів, інших осіб і організацій у відношенні до членів ІнАУ, не лише ISP (Internet Service Provider, інтернет-провайдерів, - ред.) а й інших підприємств галузі ІКТ (інформац́ійно-комун́ікаційних технологій, - ред.)”, - йдеться у повідомленні.

Як обіцяють в Інтернет Асоціації, сигнал буде оперативно опрацьовано та надано всебічну підтримку з боку керівництва та адміністрації ІнАУ. Крім того, ІнАУ має намір широко привертати увагу громадськості у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Читайте також: У Канаді попередили про небезпеку “Інтернету речей”

Як відомо, останніми роками почастішали випадки обшуку українських IT-компаній силовими структурами з подальшим вилученням обладнання. У цьому зв'язку у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №3719 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань слідчих дій. Як наголошувалося в пояснювальній записці до проекту, правоохоронними органами продовжується безпідставне вилучення комп'ютерної техніки, серверів, носіїв інформації при обшуках IT-компаній, фіксується невідповідність обсягу вилученого майна меті обшуку та потребам досудового розслідування та надмірне застосування спецзаходів при обшуках. Законопроект №3719.

Законопроект пройшов перше читання, проте під час другого читання в лютому 2017 року був відхилений та знятий з розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-