Кіберполіція викрила хакера, який втручався в бази даних держустанов

Кіберполіція викрила хакера, який втручався в бази даних держустанов

Укрінформ
Кіберполіція викрила чоловіка, який незаконно отримував доступ до інформації, що містилася в базах держустанов.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції НПУ.

"Працівники Подільського управління Департаменту кіберполіції, за участю детективів Хмельницького відділу поліції, співробітників СБУ в Хмельницькій області та працівників військової прокуратури Хмельницького гарнізону, викрили 36-річного мешканця Хмельницького у втручанні до комп’ютерної мережі бухгалтерського обліку державних органів та підприємств", - йдеться у повідомленні.

Працівники кіберполіції встановили, що чоловік є працівником приватного підприємства, яке обслуговує державні об’єкти, в тому числі військові частини.

"До його обов’язків входили реалізація, встановлення та обслуговування програмного забезпечення бухгалтерських та облікових систем. Крім того, чоловік реалізовував, встановлював та обслуговував програмне забезпечення бухгалтерських та облікових систем, яке входить до санкційного списку", - зазначили у кіберполіції.

Правоохоронці з'ясували, що він таємно отримував доступ до даних працівників цих підприємств, реєстраційних номерів їх облікових карток платників податків тощо.

Читайте також: Кіберполіція спіймала хакера, який поширював вірус-стіллер

"Проведено обшуки за адресою ведення господарської діяльності та за місцем проживання зловмисника. На персональних комп’ютерах правоохоронці виявили інформацію відносно працівників державних установ. Її направлено на експертизу. Після отримання результатів буде визначено обсяг, приналежність та перелік інформації, яку отримано внаслідок злочинної діяльності чоловіка", - повідомили у поліції.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-