Штучний інтелект допоможе 20th Century Fox прогнозувати хіти

Штучний інтелект допоможе 20th Century Fox прогнозувати хіти

Укрінформ
Американська кінокомпанія 20th Century Fox використовує програму на основі штучного інтелекту (ШІ) для аналізу прогнозованої популярності фільму за трейлером.

Про це повідомляє видання The Verge з посиланням на статтю розробників програми.

"У створенні власної "експериментальної програми прогнозування та рекомендацій до фільмів" (називається Merlin) 20th Century Fox співпрацює з компанією Google для використання серверів компанії та відкритої програмної бібліотеки TensorFlow", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ШІ аналізує відео, кадр за кадром, порівнює дані з іншими переглянутими трейлерами і робить припущення щодо того, якій публіці може сподобатися фільм.

"Глибоке розуміння аудиторії є важливим для кіностудій, які вкладають гроші в історії з неясним майбутнім", — пояснюють розробники.

Читайте також: Мандрівників у ЄС перевірятиме штучний інтелект

Merlin використовується кіностудією з минулого року.

Як приклад, розробники показали аналіз фільму 2017 року "Логан". Відзначивши частоту та тривалість появ різних атрибутів на екрані, Merlin видав список фільмів, які могли би сподобатися глядачам "Логана".

Більшість рекомендацій штучного інтелекту виявилися доречними. Він дібрав фільми про супергероїв та навіть стрічки інших жанрів, які візуально і тематично подібні до "Логана".

Утім, деякі рекомендації демонструють недоліки ранньої машинної логіки. Зокрема, Merlin вважає, що глядачам "Логана" має сподобатися "Тарзан", а такі очевидні рекомендації, як "Людина-мураха" та "Дедпул", він повністю проігнорував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-