Facebook оштрафували на $644 тисячі через скандал із витоком даних

Facebook оштрафували на $644 тисячі через скандал із витоком даних

Укрінформ
Управління комісара з питань інформації Великої Британії оштрафувало Facebook на 644 тисячі доларів за поведінку компанії під час скандалу з Cambridge Analytica і витоку даних користувачів.

Про це повідомляє АР.

«Британський комісар з питань інформації оштрафував Facebook на 500 000 фунтів (644 000 доларів) - максимально можливі - за поведінку компанії у скандалі навколо Cambridge Analytica», - йдеться в повідомленні.

Розслідування показало, що в період з 2007 по 2014 роки Facebook надавав інформацію розробникам додатків без згоди користувачів.

Читайте також: Facebook і Twitter не виявили китайського втручання у вибори США - Bloomberg

Також зазначається, що сума штрафу є найвищою у момент виявлення порушення, проте, якби скандал із Cambridge Analytica стався після набрання чинності нових правил ЄС, штраф був би ще вищий.

Як відомо, в березні навколо Facebook розгорівся скандал, коли стало відомо, що компанія Cambridge Analytica через свої додатки в соцмережі збирала дані користувачів.

Припускалося, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу. Cambridge Analytica могла отримати дані загалом на 87 млн користувачів соцмережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-