Колишній співробітник Apple викрав секретні дані компанії

Колишній співробітник Apple викрав секретні дані компанії

Укрінформ
Влада Америки заарештувала колишнього співробітника Apple Сяолана Чжана за крадіжку ще не оприлюднених даних проекту компанії в сфері безпілотних автомобілів.

Про це повідомляє Bloomberg. 

"Екс-співробітник Apple скачав 25-сторінковий план проекту розробки самокерованого авто. Це і стало основною причиною для винесення йому кримінального обвинувачення", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначається, що чоловік завантажив деякі технічні документи і звіти на комп'ютер своєї дружини.

Оскільки Чжан скачав з бази даних Apple інформацію про проект безпілотного авто, він міг вільно нею користуватися, не працюючи в компанії. Чоловік зізнався, що незаконно завантажив дані, адже хотів отримати нову посаду в Apple.

Читайте також: Нова "оболонка" від Apple неприємно здивує злочинців - ЗМІ

Після того, як чоловік повернувся з відпустки, він повідомив керівництво Apple про своє бажання покинути компанію і повернутися в Китай. Там він планував збути інформацію місцевій компанії Xiaopeng Motors. Однак його поведінка викликала підозру в Apple, і компанія почала внутрішнє розслідування. За його підсумками і виявили крадіжку комерційної інформації.

Суд може оштрафувати крадія на суму 250 000 доларів США (189 000 фунтів стерлінгів) або ув'язнити на 10 років, якщо його провина буде доведена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-