Facebook навчився відкривати очі користувачів на невдалих фото

Facebook навчився відкривати очі користувачів на невдалих фото

Укрінформ
Пара інженерів Facebook придумала інструмент штучного інтелекту, який відкриває закриті очі людей на фотографіях.

Це перша технологія такого роду, яка фіксує неконтрольоване миготіння, пише Mashable.

Ідея все ще знаходиться на стадії дослідження. 10-сторінковий документ порівнює новий метод з іншими, більш звичними, варіантами ретушування фотографій, такими як видалення плям і корекція ефекту червоних очей.

Розробники натренували нейромережу не тільки розпізнавати закриті очі на фотографіях, але і замінювати їх придатними відкритими очима, а потім ретушувати результат. При використанні нейромережі очі не виглядають вирізаними з іншого зображення, без очевидних зшивок і розбіжності кольорів.

Щоб натренувати штучний інтелект, було потрібно 2 мільйони 2d-зображень. Серед них було близько 200 тисяч окремих людей, у яких було принаймні по одній фотографії з відкритими очима. Також використовували фотографії знаменитостей.

Читайте також: Українські школярі здобули 6 медалей на Олімпіаді геніїв

В процесі навчання система навчилася розпізнавати характеристики очей, такі як колір і форму, а також враховувати різні чинники, наприклад, позу людини і освітлення.

Журналісти відзначають, що без додаткового навчання нова нейромережа може стати аналогом "трохи расистської" технології від Nikon. Ця технологія була створена ще в 2010 році і мала визначати, хто на знімку моргнув. Однак у програми було безліч помилкових спрацьовувань для знімків людей зі східної Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-