Роскомнагляд заблокував ІР-адреси Facebook, Twitter та «ВКонтакте»

Роскомнагляд заблокував ІР-адреси Facebook, Twitter та «ВКонтакте»

Укрінформ
Роскомнагляд заблокував одну з чотирьох основних ІР-адрес сайту соцмережі «ВКонтакте». Окрім vk.com заблокованими виявились Yandex, Liveinternet, Facebook та Twitter.

Про це свідчать дані моніторингового сервісу Pastebin, який у режимі реального часу відслідковує заблоковані Роскомнаглядом ІР, передає Громадське.

У соцмережах висунули версію, що Роскомнагляд міг заблокувати саме ті ІР-адреси, якими користувалася людина, що відкрила одночасно на своєму пристрої і месенджер Telegram.

Раніше Роскомнагляд вимагав від Apple та Google видалити Telegram. Згодом відмство вимагало від Amazon та Google закрити доступ до ІР-адрес для месенджера.

Читайте також: Amazon відмовився співпрацювати з Роскомнаглядом

Нагадаємо: 16 квітня у Росії почали блокувати Telegram. Крім того, у країні заявили, що блокуватимуть інструменти для обходу заборони Telegram. Того ж дня Роскомнагляд почав блокувати ІР-адреси компаній Amazon та Google, хостинг яких використовує заборонений месенджер.

Читайте також: Росіяни провели акцію на підтримку Telegram

Суд РФ постановив заблокувати месенджер Telegram на території Російської Федерації 13 квітня. Причиною стала відмова надати представникам ФСБ ключі шифрування, які дозволили б їм читати листування користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-