Facebook

Facebook "світить" позов через технологію розпізнавання облич

Укрінформ
Суддя Федерального суду в Каліфорнії Джеймс Донато ухвалив рішення про те, що проти Facebook можна пред'явити колективний позов за використання технології розпізнавання облич без згоди на це користувачів.

Про це повідомляє AFP.

"Технологія розпізнавання облич, запущена в 2010 році, пропонує імена людей, яких вона ідентифікує на фотографіях, що завантажуються користувачами - функція, яка, як стверджують позивачі, порушує закон штату Іллінойс щодо захисту біометричної конфіденційності", - йдеться у повідомленні.

Суддя вважає, що для подачі колективного позову є достатньо підстав.

За словами прес-секретаря Facebook, компанія вивчає це рішення. 

"Ми як і раніше вважаємо, що справа не має перспектив, і будемо захищатися", - додала вона.

Facebook також стверджує, що з моменту свого створення він був дуже відкритим щодо технології і дозволяв користувачам не допускати, щоб їхні імена пропонували в тегах з фотографіями.

Ця технологія була припинена для користувачів у Європі в 2012 році через побоювання з приводу конфіденційності, повідомляє агентство.

Читайте також: Один долар плюс $9 мільйонів - у що Цукерберг обходиться Facebook

Як відомо, Facebook опинився в центрі скандалу у зв'язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборним штабом Дональда Трампа.

Cambridge Analytica заявила, що придбала інформацію через програму "This Is Your Digital Life", не знаючи, що ці дані збирали незаконно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-