Google передавав американській поліції GPS-дані користувачів

Google передавав американській поліції GPS-дані користувачів

Укрінформ
Поліція міста Ролі в Північній Кароліні оголосила про співпрацю з компанією Google. Отримані дані, за словами оперативників, допомогли швидше розкривати злочини.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Tech Crunch.

За словами представника поліції, в одній справі компанія показала всі смартфони, які перебували поруч з місцем події, але не розкрила особисті дані користувачів. В іншій справі вона вказала пристрої, які потрапили в зону розміром 68 квадратних кілометрів в момент вбивства.

Більшість сучасних телефонів, планшетів і ноутбуків мають GPS, Wi-Fi та модуль мобільного зв’язку, отже місце розташування пристрою можна легко визначити, якщо він приєднаний до однієї з цих мереж.

Запити на отримання даних почали надходити в Google кілька років тому. Співробітники компанії заявили, що до них приходять ордери на розкриття даних близько 80 тисяч користувачів кожні півроку.

В останньому відкритому звіті про надання даних, який датується січнем 2017 року, йдеться, що інформація розкривалася в 65% випадків.

Читайте також: Дрони навчилися літати зграями без GPS

Правоохоронці відзначили, що Google надавала дані не тільки про смартфони на операційній системі Android, а й про пристрої, на яких встановлено її програмне забезпечення, що використовує геолокацію.

Представник компанії прокоментував заяву поліції: "Ми давно з'ясували, як виконавчі органи можуть запитувати дані про користувачів. Ми ретельно обробляємо кожен запит і відкидаємо всі випадки, що порушують конфіденційність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-