Центральний двигун Falcon Heavy не повернувся на Землю, як планувалося

Центральний двигун Falcon Heavy не повернувся на Землю, як планувалося

Фото
Укрінформ
Попри успішний запуск надважкого космічного корабля Falcon Heavy у вівторок, центральна частина першого ступеню ракети не змогла приземлитися точно на платформу та впала в океан.

За словами засновника компанії Ілона Маска, очевидно, не вистачило пального для того, щоб здійснити повернення частини ракетоносія, повідомив спеціалізований портал The Verge.

"Він (центральний двигун – ред.) вдарився об воду на швидкості 300 миль на годину (480 км/год), приблизно в 300 футах (90 метрах) від надводної платформи", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: SpaceX здійснила перший запуск надважкого ракетоносія Falcon Heavy

За словами Маска, у цьому зв'язку проводиться перевірка, однак, за попередньою версією, причиною стала нестача пального.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок американська компанія SpaceX у вівторок успішно здійснила перший тестовий запуск ракетоносія Falcon Heavy. Цей надважкий апарат здатний доставити у космос до 64 тонн корисного вантажу.

Читайте також: Маск заробив на вогнеметах "від зомбі-апокаліпсису" $10 мільйонів

Під час першого, пробного польоту, Falcon Heavy відправив на орбіту один зі спорт-карів Tesla засновника компанії Ілона Маска.

Фото: SpaceX/flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-