Новітній бойовий корабель Ірану переломився на дві частини - ЗМІ

Новітній бойовий корабель Ірану переломився на дві частини - ЗМІ

Укрінформ
Один з найбільших іранських військових кораблів — новітній фрегат Damavand — в буквальному сенсі переломився на дві частини і, ймовірно, остаточно втраченbq.

Про це повідомляє Naked Science.

Як раніше стало відомо, 10 січня фрегат Damavand ВМС Ірану в силу несприятливих погодних умов налетів на хвилеріз в Каспійському морі, в портовому місті Бендер-Ензелі. Висота хвиль в той день досягала чотирьох метрів. Повідомлялося, що за бортом в результаті інциденту опинилися шість членів екіпажу, при цьому чотири з них вдалося врятувати. Згодом було заявлено про загибель трьох членів екіпажу і зникнення ще одного. При цьому ряд іранських ЗМІ заявили про «незначні пошкодження» фрегату.

Судячи з усього дана інформація не відповідає дійсності. Про це говорить нове фото, яке нещодавно виклали в Мережу. На нього звернули увагу експерти неофіційного та неформального блогу bmpd, який виходить під егідою Центру аналізу стратегій і технологій. Фахівці відзначають, що військовий корабель за минулі дні не тільки не зняли з каменів, а й не перешкодили його подальшому зануренню в море. Велика частина корпусу гордості іранських ВМС затоплена.

Читайте також: Танкер, який тиждень горів біля берегів Китаю, затонув

Але, мабуть, самим головним моментом фотографії є добре помітний перелом корпусу в кормовій частині. Де-факто можна з майже повною впевненістю говорити про втрату корабля. Якщо його не вдасться зняти з каменів незабаром, можливо повне руйнування фрегату.

Фрегат Damavand — найбільший бойовий корабель ВМС Ірану на Каспійському морі. Його побудував суднобудівний завод Shahid Tamjidi Marine Industries (STMI) в Бендер-Ензелі. Фрегат ввели в дію недавно — 9 березня 2015 року. Damavand став одним з трьох іранських бойових кораблів, створених в рамках програми Mowj. Фактично кораблі цього типу являють собою дещо змінені варіанти британського фрегата проекту Vosper Mk 5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-