Ефективна візуальна комунікація: що це таке та як її досягти?

Ефективна візуальна комунікація: що це таке та як її досягти?

Реклама
Укрінформ
Візуальна комунікація - це ключова складова, без якої жоден користувач веб-сайту надовго на ньому не затримається. Навіть якщо на сторінці розповідається про найцікавіший продукт по самій демократичній ціні. 

Як досягти ефективної візуальної комунікації і що це таке? Про все по-порядку…

Без картинок і іконок текст читають одиниці

Не має значення, шукає користувач місце для відпочинку, пізнавальну статтю або магазин з рибальським приладдям, якщо на сайті відображається пусте текстове полотно, найімовірніше, ці красиві літери, зібрані в логічні рядки вже ніхто не прочитає.

Інша справа, коли користувачам наочно надаються фото островів, куди можна відправитися у відпустку, супроводжуючі картинки до статті або фото-перелік товарів з рибальського лавки. Картинки - це найважливіша складова будь-якої візуальної комунікації.

Теж саме стосується і іконок. Тільки уявіть, який би був мозковий хаос, якби замість маленького зображення улюбленого месенджеру було написана його повна назва, а замість кнопки вимикання комп'ютера, зазначено довгу назву цього процесу. А якщо говорити про веб-сайти, то тут значимість іконок ще вища! Так, замість абстрактних телефонних трубок або міських карт, всюди б миготіли непримітні "контакти" і "адреса". Погодьтеся, не дуже радує око?!

Створення іконок - як підвищити майстерність?

Дефіцит іконок може стати відчутно помітним на будь-якому інтерфейсі, будь це веб-сторінка, програма або додаток. Однак навіть максимально можливу кількість цих елементів не завжди може полегшити користувачеві взаємодію з ресурсом або утилітою. Чому? Важливо ще вміти правильно підбирати іконки. Для цього недостатньо знати тільки, що таке іконка і навіщо вона потрібна. Необхідно розібратися в їх різновидах, стилістиці, розуміти особливості їх сприйняття і принципи композиції.

Якщо у вас вже є базові знання композиції, впевнений досвід роботи з популярними графічними редакторами, тоді ви сміливо можете відправитися на відповідні курси. У ITEA стартує курс-інтенсив по одному з найпопулярніших напрямків у веб-дизайні - іконографіці. Спеціально розроблена авторська програма, де будуть розглянуті всі сучасні тенденції та особливості створення іконок - все для отримання ефективної візуальної комунікації.

На заняттях ви не тільки захопитеся історією іконографіки, різновидами іконок і сферами їх застосування, а й навчитеся створювати власні привабливі і зручні для користувача іконки. Ви дізнаєтеся про смислові навантаження іконок, необхідність їх використання та сучасні тренди в дизайні цих графічних елементів. Освоївши іконографіку, ви ризикуєте стати справжнім гуру веб-дизайну, якому під силу проекти будь-якої складності.

Детальніше: https://goo.gl/Mg5bCK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-