Маск встиг за 100 днів побудувати найбільшу в світі батарею Tesla Powerpack

Маск встиг за 100 днів побудувати найбільшу в світі батарею Tesla Powerpack

Фото
Укрінформ
Компанія Ілона Маска Tesla за сто днів завершила монтаж станції зберігання енергії Tesla Powerpack в Південній Австралії.

Зобов'язання побудувати Tesla Powerpack за сто днів були прописані в контакті, який Маск і уряд Австралії підписали 29 вересня, повідомляє "Новое время" з посиланням на Reuters.

Зараз батарея тестується, її запуск очікується 1 грудня, в дату, коли завершується стоденний термін, який відвели на її будівництво.

Проект реалізувався разом з французькою компанією Neoen. Станцію підключено до вітряної електростанції в місті Джеймстаун. Загальна потужність батареї становить 100 МВт, ємність - 129 МВт на годину. Акумулятор, який пов'язаний з вітрогенератором, здатен забезпечити енергією 30 000 будинків.

"Тоді як інші просто говорять, ми реалізуємо наш енергетичний план, що робить Південну Австралію більш самодостатнім штатом, і забезпечує резервне копіювання енергії та більш доступну енергію для Південної Австралії влітку цього року", - сказав представник уряду штату Джей Уетерілл.

Читайте також: Tesla випустила портативну батарею для смартфонів

Оператор енергетичного ринку Австралії попередив, що цього літа Австралія зіткнеться з браком енергії, особливо в Південній Австралії та Вікторії, де в березні було закрито одну з найбільших вугільних електростанцій країни.

Раніше повідомлялося, що Ілон Маск готовий забезпечити енергією штат в Австралії, за 100 днів побудувавши там систему зберігання електроенергії. Історія, що почалася із листування в Twitter, потім вийшла на рівень переговорів Ілона Маска з австралійським прем'єром Малькольмом Тернбулом про будівництво енергосховища. Переговори завершилися в липні 2017 року.

Фото: Tesla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-