Афганістан заблокував WhatsApp і Telegram

Афганістан заблокував WhatsApp і Telegram

Укрінформ
Афганістан тимчасово заблокував найпопулярніші месенджери WhatsApp і Telegram з посиланням на «технічні проблеми» та необхідність більшого нагляду.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Представник Міністерства зв'язку та інформаційних технологій Афганістану Саєд Наджиб Нангял 4 листопада підтвердив тамтешній службі Радіо Свобода, що ордер був виданий, але не роз'яснив причин ухвалення такого рішення.

«Через деякі технічні проблеми і для кращого нагляду ми вирішили зупинити роботу цих двох додатків. Це тимчасове рішення, яке діятиме з сьогоднішнього дня і буде протягом 20 днів», – сказав Нангял, зауваживши, що це не вплине на інші додатки, такі як Facebook, Twitter та YouTube.

Читайте також: В Афганістані підірвали цистерни з паливом: 15 загиблих, десятки поранених

Цей крок викликав хвилю критики в соціальних мережах, користувачі розцінили заборону як атаку на свободу слова.

Уповноважений міністра телекомунікацій Афганістану Шахзад Аріобі відкидає такі звинувачення. Він написав у Facebook, що регулятор відповідав на скарги громадян про функціональність додатків.

«Уряд прагне до свободи вираження поглядів», – заявив Аріобі.

Раніше місцеві ЗМІ з посиланням на невідомі джерела повідомляли, що заборону ініціювали афганські службовці безпеки, щоб припинити обмін зашифрованими повідомленнями серед представників екстремістських груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-