Volkswagen обіцяє перевести на електрику всі свої моделі

Volkswagen обіцяє перевести на електрику всі свої моделі

Укрінформ
Найбільший в світі автовиробник Volkswagen пообіцяв вкласти мільярди доларів в розробку нових електромобілів і представити до 2030 року електроверсії всіх своїх моделей.

Про це повідомляє ВВС.

"Такі компанії, як Volkswagen, повинні вести за собою, а не пасти задніх", - сказав, оголошуючи плани компанії напередодні Франкфуртського автосалону, гендиректор Volkswagen Маттіас Мюллер.

Німецький концерн має намір вкласти понад 20 млрд євро в розвиток електрокарів у надії скласти конкуренцію Tesla та іншим виробникам електромобілів, створивши масовий ринок електромобілів. До 2025 року Volkswagen планує запропонувати 80 нових електромобілів.

Інший німецький виробник Daimler пообіцяв, що до 2022 року запропонує повністю електричні версії всіх автомобілів Mercedes-Benz.

Тим не менш, VW став першим великим автовиробником, який оголосив про випуск електромобілів для масового ринку.

Велика Британія і Франція раніше оголосили про плани в цілях боротьби з забрудненням повітря з 2040 року заборонити продаж нових автомобілів, що працюють на бензині або дизельному паливі.

Над схожим кроком розмірковує і Китай, найбільший автомобільний ринок в світі.

Читайте також: Рятуючись від урагану: Tesla збільшила ємність батарей електрокарів у Флориді

Виступаючи на автосалоні у Франкфурті, глава Volkswagen Маттіас Мюллер сказав ВВС: "Споживачам потрібні чисті автомобілі. Людям потрібен чисте повітря, і ми хочемо внести свій внесок".

Німецька фірма, чиї бренди включають Seat і Skoda, також заявила, що розмістить замовлення на суму понад 50 млрд євро на батареї для живлення автомобілів.

Глава Mercedes Дітер Цетше заяил, що весь модельний ряд буде мати електричні або гібридні версії до 2022 році.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-