Геращенко анонсував запуск системи ідентифікації бойовиків за фото

Геращенко анонсував запуск системи ідентифікації бойовиків за фото

Укрінформ
На День Незалежності, 24 серпня 2017 року, у 00:01, волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна відкрита для всіх і кожного "Система розпізнавання і виявлення злочинців "IDENTIGRAF".

Про це повідомляє нардеп Антон Геращенко.

"Розробка цієї системи потребувала 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж. Унікальність цієї системи в тому, що це перша в світі система, яка буде працювати у відкритому доступі в мережі "Інтернет" для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців", - зазначає Геращенко.

Він наголосив, що можливості системи "Identigraf" такі, що вона зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, ретельно зібраних за три роки роботи волонтерами Центру "Миротворець".

Користувачами системи може бути як слідчі поліції і СБУ, прокуратури, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці і всі, хто хоче перевірити, чи не був той чи інший людина замішаний в антиукраїнських виступах навесні 2014, не кричав він "Путін введи війська!", не воював він проти України.

"За допомогою цієї системи може бути, нарешті, ідентифікована шпана, яку привозили з Донбасу і нацьковували на активістів Майдану взимку 2014-го. Можуть бути знайдені проросійські негідники, завезені в Одесу 2 травня з Придністров'я для організації там кривавої бійні. Можуть бути встановлені особи російських військових, які без оголошення війни вторглися в Крим і Донбас і вбивали наших солдатів і офіцерів. Загалом, всі ті, хто був помічений на фото або відеокадрах з зими 2014 року, був ідентифікований і назавжди збережений в базі "Миротворець", - повідомив нардеп.

Читайте також: Український список персон нон грата поповнила російська поетеса

Геращенко опублікував адресу сайту, через який з 00:01, 24 серпня буде організовано роботу системи автоматичного розпізнавання осіб "Identigraf".

Нардеп зазначив, що поки, до 24 серпня, цей сайт працює в тестовому режимі і на ньому опубліковані інструкції щодо того, як користувач може допомогти нашій країні і всьому світу для визначення тих осіб, хто підняв свою руку на незалежність і цілісність України.

Він нагадав, що система "Identigraf" розроблена на кошти більш як 2 тисяч громадян України, які зробили внески в розмірі від 20 до 250 тисяч гривень. Загальна сума коштів, зібраних на сьогодні - близько мільйона гривень. Їх було недостатньо для повної оплати послуг розробників та частина робіт, що ними були зроблені в борг.

На фото логотип проекту "Identigraf". Латинський вислів на ньому означає - "Хай звершиться правосуддя, навіть якщо небо впаде!", розповів Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-