Американські ВМС отримали авіаносець-гігант вартістю майже $13 мільярдів

Американські ВМС отримали авіаносець-гігант вартістю майже $13 мільярдів

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп взяв особисту участь у церемонії введення в дію найбільшого авіаносця ВМС США, першого у своєму класі "Джеральд Р. Форд", вартість якого сягає $12,9 млрд.

Церемонія відбулася в суботу, на військово-морській базі Норфолк, штат Вірджинія, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З американської сталі й американськими руками ми побудували стотисячітонний меседж для світу. Американська сила не поступається нікому", - заявив під час виступу президент США.

Будівництво авіаносця розпочалося в 2009 році з планами завершити до 2015 року. Першочерговий бюджет на створення корабля становив $10,5 млрд, до його побудови було долучено близько 5 тис. фахівців. Однак у процесі була виявлена необхідність введення певних вдосконалень, що розтягнуло процес ще на два роки та збільшило витрати на понад $2 млрд.

Читайте також: США, Японія та Індія почали найбільші спільні військові навчання

Корабель важить 100 тис. тонн та має палубу з площею в два гектари, де можуть розміститися 75 літаків. Максимальна швидкість авіаносця сягає 30 вузлів (55,6 км/год), за день він здатний запустити до 220 бойових літаків з двох злітно-посадкових смуг.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-