Apple презентувала лінійку новинок

Apple презентувала лінійку новинок

Укрінформ
Всесвітньо відома американська компанія – виробник комп'ютерної техніки й програмного забезпечення Apple в понеділок представила лінійку нових розробок для користувачів її продукції по всьому світу. 

Презентація відбулася в рамках Всесвітньої конференції розробників (WWDC) Apple у місті Сан-Хоче в Каліфорнії, передає власний кореспондент Укрінформу. 

Зокрема, компанія презентувала новий стаціонарний комп'ютер iMac Pro, який буде "найпотужнішим з усіх комп'ютерів", які Apple коли-небудь випускала. Його основу становитимуть 8-ядерний процесор Xeon з опціями на 10 і 18 ядер, графічна система - Radeon Pro Vega GPU з пам'яттю до 16 ГБ VRAM. Жорсткий SSD-диск матиме до 4 ТБ пам'яті. Комп'ютер орієнтований, головним чином, на оброку графіки та відео високої роздільної здатності. Ціна на такий набір стартуватиме від п'яти тисяч доларів США.

Apple також представила оновлені моделі настільного комп'ютеру iMac та лінійку леп-топів MacBook і MacBook Pro. Серед іншого, вони мають процесори нового покоління та вдосконалені дисплеї.

Ще одна новинка – операційна система "Macos High Sierra". На відміну від попередньої "Sierra" нова система підтримує гарнітуру віртуальної реальності, пропонує вдосконалену безпеку в інтернеті, нові функції пошуку фото та багато інших функцій.

Оновилася також версія iOS для планшетів iPad та смартфонів iPhone. Тут з'явилася функція drug-and-drop для взаємодії між додатками. Крім того, в систему запроваджений інший файловий менеджер, який дозволяє працювати в одному вікні з "хмарними" сервісами в інтернеті.

Під час презентації Apple показала новий планшет IPad Pro 10.5. Він має яскравий дисплей з більшою швидкістю оновлення, що особливо помітно під час ігор і переглядів відео. Планшет також отримав новий процесор A10X та новий екран від більшої моделі Apple Pro 12.9.

Натомість справжньою новинкою став розумний спікерфон HomePod, який має потіснити конкурентів Amazon Echo і Google Home. Яблучний продукт керується голосом за допомогою додатку Siri, який також був вдосконалений інженерами Apple. Крім того, він підключений до сервісу Apple Music та може відтворювати музику. Як наголошують розробники, прибор має передову систему динаміків, що якісно відрізняється від конкурентів. Коштувати HomePod буде $349, і початок його продажів очікується в грудні.

Яблучна компанія не розчарувала і своїх власників Apple Watch, представивши наступну версію операційної системи, watchOS 4. Вона має кілька нових циферблатів, вдосконалену систему оповіщення, оновлені додатки з нагадуванням, а також з програмами для занять спортом та інших видів активності. Крім того, поліпшено інтерфейс збереження та програвання музики. Система watchOS 4 буде доступна безкоштовно восени 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-