Творці MP3 заявили про

Творці MP3 заявили про "смерть" цього формату

Укрінформ
Німецький інститут інтегральних схем товариства Фраунгофера, який розробив популярний аудіо MP3, офіційно повідомив про фактичну смерть цього формату.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

У повідомленні інституту говориться, що в квітні цього року закінчилися останні патенти на формат і були припинені збори ліцензійних відрахувань з виробників програмного забезпечення і вбудованих рішень.

"Ми дякуємо всім за величезну підтримку, яка допомогла зробити формат MP3 головним аудіоформатом в світі за останні 20 років", - йдеться в повідомленні.

Однією з причин відмови від формату стала поява нових. Більшість радіостанцій і телеканалів перейшли на сучасні ISO MPEG кодеки, які забезпечують вищу якість звуку.

Основою розробки MP3 послужив експериментальний кодек ASPEC. Першим кодувальником у формат MP3 стала програма L3Enc, випущена влітку 1994 року. Через один рік з'явився перший програмний MP3-плеєр - Winplay3.

Як повідомлялося, до кінця року Норвегія першою в світі відключить FM-радіо. Крім Норвегії, над таким переходом також розмірковують Швейцарія, Данія та Великобританія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-