Apple дозволили тестувати автопілот на трасах

Apple дозволили тестувати автопілот на трасах

Укрінформ
Департамент транспортних засобів Каліфорнії (DMV) видав дозвіл компанії Apple на тестування безпілотних автомобілів на громадських дорогах.

Про це з посиланням на Bloomberg повідомиляє Tehnot

"Відповідно до запису в DMV, тестування буде проходити на кросоверах Lexus RX450h, оскільки на даному етапі в компанії працюють саме над безпілотним управлінням, а не самим транспортним засобом", - уточнило джерело Bloomberg.

Раніше видання повідомляло, що на Apple працює окрема команда в Канаді, яка створює ОС для автомобіля.

Apple вперше запросила подібний дозвіл. Експерти галузі говорили про плани Apple випустити власний безпілотний електромобіль ще в 2014-2015 роках, тоді компанія нібито навіть побудувала ангар, де тестувала свій прототип.

Головний дизайнер Apple Джоні Айв в одному з інтерв’ю також говорив, що в його команді постійно виникають суперечки про те, як повинен виглядати автомобіль. Крім того, Apple і Tesla звинувачували одна одну в переманюванні кадрів.

Корпорація стала тридцятою компанією в списку, де вже присутні Google, Tesla, Faraday & Future, BMW, Ford, Honda, Subaru і NVIDIA. Без цієї виписки тестувати безпілотні автомобілі з Каліфорнії заборонено, а список всіх компаній з дозволами обов’язково публікується на сайті DMV, тому Apple не змогла утримати цю подію в таємниці.

Незважаючи на активне обговорення теми, ніяких серйозних доказів тому, що Apple створює власний автомобіль, так ніхто і не представив, а в 2016 році інші джерела повідомили, що виробник нібито закрив напрямок через його безперспективність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-