Інтертелеком обіцяє до завтра усунути збій через обшук

Інтертелеком обіцяє до завтра усунути збій через обшук

Укрінформ
Фахівці Інтернет-провайдера «Інтертелеком» орієнтовно до кінця  доби завершать роботу для відновлення інтернет-покриття, яким користуються понад мільйон мешканців України.

Про це в суботу повідомив  на прес-конференції генеральний директор ТОВ «Інтертелеком» Борис Акулов.

"Через те, що в ході слідчих дій СБУ у центральному офісі компанії конфісковано технічне обладнання і сервери, тимчасово перестали функціонувати мережі передачі даних у більш як мільйона абонентів "Інтертелекому" по всій Україні. Зараз фахівці компанії працюють над відновленням інтернет-покриття, монтуючи технічне обладнання, яке раніше було зняте з експлуатації під час модернізації й відправлене на склади. Інтернет-доступ для абонентів може бути відновлений ще до кінця доби 12 листопада", - зазначив Акулов.

Гендиректор уточнив, що "голосовий зв'язок у мережі оператора "Інтертелеком" працює".

За його словами, для досягнення мети, визначеної рішенням суду про здійснення обшуку в компанії "Інтертелеком", не було потреби руйнувати технічну мережу оператора. Функціонування серверів "інтернет-провайдера щомісяця перевіряє підприємство "Державний центр радіочастот", яке стежить за тим, як і звідки надходять дзвінки, і за дотриманням законності зв'язку.

В СБУ обшуки в компанії пояснили тим, що фахівцями служби було "викрито несанкціонований канал зв'язку з тимчасово окупованим Кримом, який могли контролювати спецслужби РФ. Зокрема, "встановлено причетність підприємства телекомунікаційних послуг до передачі в користування російським провайдерам частини свого обладнання і мережі у анексованому Криму", - повідомили в СБУ.

Компанія "Інтертелеком" контролюється бізнесменом придністровської групи "Шериф".

Варто зазначити, що станом на 12 листопада компанія «Інтертелеком» посідає 4 позицію серед мобільних операторів зв'язку в Україні, надаючи послуги мобільного зв'язку, фіксованого зв'язку, міжнародного зв'язку та 3G інтернет доступу за технологіями CDMA EVDO Rev.A і CDMA EVDO Rev.B в усіх областях України. Абонентська база оператора становить понад 1,4 мільйона користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-