Запуск Antares перенесли на добу через проблеми з кабелем

Запуск Antares перенесли на добу через проблеми з кабелем

Укрінформ
Американське космічне агентство NASA та компанія Orbital ATK за сім годин до запланованого старту ракетоносія Antares з вантажним кораблем Cygnus на борту перенесли пуск ракети на наступну добу.

Проблеми пов'язані з наземним обладнанням, повідомили власному кореспонденту Укрінформу в NASA.

"Сьогоднішній запуск ракети Antares компанією Orbital ATK відкладається на 24 години через проблеми з кабелем наземного допоміжного обладнання, який не спрацював як очікувалось під час передпускової перевірки", - зазначили в агентстві.

При цьому повідомляється, що зараз проходять роботи з усунення недоліку. До того, як проблема з кабелем не буде вирішена, команди з обслуговування ракетоносія та вантажного корабля не виконуватимуть технічних завдань щодо підготовки до запуску.

"Запуск наразі перепланований на 19.40 17 жовтня (02.40 за Києвом – ред.)", - повідомили в NASA.

Як повідомляв Укрінформ, старт Antares OA-5 був запланований на 20:03 неділі за Вашингтонським часом (за Києвом о 03:03 понеділка) з Центру космічних польотів на острові Воллопс, штат Вірджинія.

Перша ступінь ракетоносія містить конструкцію паливної системи, розробленої КБ "Південне", виготовлена "Південним машинобудівним заводом ім. Макарова" в кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), а також "ЧЕЗАРА" та "РАПІД" (Чернігів).

Ракета-носій призначена, передусім, для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-