Загорівся iPhone 7: в соцмережах повідомили про перший випадок

Загорівся iPhone 7: в соцмережах повідомили про перший випадок

Фото
Укрінформ
Перший випадок загоряння та вибуху флагманського смартфона Apple iPhone 7 Plus.

Про це повідомляє газета The Independent.

Фотографії, яких спалахнув телефон, опублікував користувач соцмережі Reddit з ніком "kroopthesnoop", який купив гаджет. За його словами, телефоном він навіть не встиг скористатися - апарат вибухнув під час транспортування від складу до покупця. На його лицьовій стороні помітні сліди кіптяви та деформації захисного скла і корпусу, на тильній стороні чітко помітні вм'ятини.

Як зазначає Інтерфакс, акумуляторні батареї, які компанія використовує у нових моделях, "практично завжди безпечні, але можуть представляти загрозу, якщо порушена герметичність оболонки акумулятора" - в цьому випадку можливий вибух або пожежа як самої батареї, так і телефону. Але судячи з вм'ятин на пошкодженому апараті, навряд чи займання сталося від перегріву, зазначає газета, найімовірніше, причиною став механічний вплив.

У зв'язку з тим, що це перший випадок, коли від вогню був пошкоджений телефон оновленої лінійки Apple, говорити про якийсь конструктивний дефект моделі ще рано. Від інших покупців і користувачів iPhone 7 подібних скарг не надходило.

Сумнівів у справжності телефону не виникає, по всьому видно, що це дійсно нова модель Apple, пише Інтерфакс.

У зв'язку з інцидентом проводяться паралелі з проблемою в батареях флагмана Samsung Galaxy Note 7. На сьогоднішній день відбулося 35 випадків загоряння Galaxy Note 7, причому 17 із них зафіксовані на домашньому ринку Samsung в Південній Кореї. В Samsung пояснили, що причиною, яка призводить до займання смартфонів, є невеликий виробничий дефект батареї. На пластини в акумуляторі виявляється тиск, який призводить до зіткнення позитивного і негативного полюсів, в результаті чого відбувається замикання. Загоряння траплялося під час зарядки смартфона.

Це попередня оцінка, і для встановлення точної причини займання потрібно більш ретельний аналіз. В даний час Samsung оголосив про оновлення програмного забезпечення. Очікується, що воно убезпечить користувачів, які поки не можуть чи не хочуть повертати свої пристрої, - воно дозволить акумулятору Galaxy Note 7 заряджатися лише до 60%, таким чином запобігаючи перегрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-