Українська космічна галузь налагоджує контакти з Європою

Українська космічна галузь налагоджує контакти з Європою

Фото
Укрінформ
Українській космічної галузі нелегко пробитися в європейські проекти, які орієнтовані переважно на власних постачальників, проте співпраця поступово розширюється.

Про це кореспондентові Укрінформу в ФРН розповів начальник відділу міжнародного розвитку бізнесу КБ «Південне» Максим Осипенко на авіакосмічному салоні ILA Berlin Air Show 2016, який нині проходить у Берліні

«Ми провели в Берліні ряд технічних і комерційних переговорів з європейськими партнерами, зокрема, німецькими, італійськими, французькими, швейцарськими за темами співробітництва в аерокосмічній сфері», - зазначив Осипенко.

За його словами, українська сторона не тільки пропонує свої розробки і послуги, а й зацікавлена в закупівлі європейських матеріалів та комплектуючих для потреб вітчизняної програми мирного освоєння космосу.

На стенді КБ «Південне» і «Південмашу», які беруть участь у виставці спільної експозицією під егідою ДКАУ, можна побачити макет у натуральну величину діючого двигуна RD843, який Україна постачає для європейського ракетоносія в рамках проекту «Вега». Це проект ЄКА, в якому Україна реально бере участь з 2013 року, виконує контракт.

Крім того, на стенді представлений макет перспективного космічного апарату дистанційного зондування Землі «Січ-2М». Він виготовляється в даний час, і його запуск планується на початок 2018 року. Також демонструються макети перспективного ракетоносія «Маяк 33-4Н» на екологічно чистому паливі і перспективного двигуна RD810, також на екологічно чистому паливі (суміш рідкого кисню і гасу). «При його виготовленні реалізуються технології, якими володіють лише Росія, Китай і Україна», - підкреслив Осипенко.

Очолює делегацію космічної галузі голова Державного космічного агентства України Любомир Сабодаш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-