Tesla відкриє в Україні три електрозаправки - Омелян

Tesla відкриє в Україні три електрозаправки - Омелян

Укрінформ
Американський виробник електромобілів Tesla Motors планує створити в Україні три зарядні станції.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Tesla має в планах відкриття трьох своїх зарядних станцій на території України", - сказав він.

Омелян поспілкувався з представником компанії у Лейпцигу, де вони брали участь у всесвітній конференції міністрів транспорту, однією з головних тем якої був екологічний транспорт та нові технології.

Де конкретно ці станції будуть знаходитися - наразі не анонсується, але, за словами міністра, одна з них, ймовірно, на трасі Київ-Чоп, а також на Одеській автомагістралі.

На сьогоднішній день по всій Україні є близько 100 зарядних станцій.

Тематику екологічного транспорту Омелян вважає дуже прогресивною для нашої країни: "Нам, з одного боку, у цьому питанні є куди йти, з іншого, - сектор електромобілів в Україні переживає зараз бум. Продажи б'ють рекорди, збільшення на сотні відсотків".

За даними Міністерства інфраструктури, в минулому році зростання продажів електромобілів в Україні становило близько 800%, проте, визнає чиновник, у кількісному вираженні це "досить скромні цифри – близько 10 тисяч автомобілів". Для того щоб стимулювати споживачів, держава, за словами Омеляна, серйозно йде назустріч власникам електромобілів, знижуючи податковий тягар, створюючи ряд преференцій, так як робить в Західній Європі.

Міністр також повідомив, що буде продовжено експеримент, розпочатий минулого року, на закупівлю електротранспорту – тролейбусів і трамваїв для українських міст, географія яких буде розширена і не обмежиться трьома.

"Це досить занедбане господарство, без сумніву, має бути змінено", - наголосив глава Мінінфраструктури. Для цього відомство "буде дотискати бюджет" і сподівається на підтримку Прем'єра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-