В Україні створили «розумний» онлайн-стиліст Cluise

В Україні створили «розумний» онлайн-стиліст Cluise

Укрінформ
Команда Cluise вже більше року розробляє додаток - «розумного» стиліста для шопінгу, і зробила велике оновлення свого додатку для iOS і Android, яке тепер вміє самотужки підбирати користувачеві одяг з асортименту в магазині, при цьому її відразу можна купити.

Про це повідомляє Slavpeople.

Раніше додаток міг аналізувати стиль користувача на основі завантажених фото одягу, рекомендувати те, що підійде до персонального стилю, радити продати те, що користувач рідко носить, створювати щоденні образи, в тому числі - на підставі і погоди за вікном. Коли користувач починає користуватися додатком і натискає на кнопку «Одягни мене», Cluise пропонує базові образи. Але коли власник смартфона починає додавати свої речі і луки, додаток вчиться підбирати нові комбінації під його стиль і смак.

Після поновлення додаток навчився підбирати речі з магазинів - зараз стартап співпрацює вже з 25 українськими магазинами, де продаються речі українських брендів (Podolyan, Kachorovska і т.д.). Ці рекомендації базуються на завантажених фото одягу, а також історії лайків цих фото. Вподобаний одяг користувач може купити прямо з програми. З'явилася і функція віртуальної примірки: вона показує, з якими речами з власного гардеробу покупка краще поєднується.

Всі ці «фішки» працюють на машинному рівні, розповідає Кирило Трусковскій, machine learning software engineer.

«Для розпізнавання речей ми використовуємо Convolutional neural networks і на даний момент досягли точності 89%, це дуже хороший результат. Для системи рекомендацій ми використовуємо content based recommender - пропонуємо користувачу речі, грунтуючись на тому, що у нього вже є і що йому подобається», - каже Кирило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-