Фермер з Канади зібрав безпілотний трактор

Фермер з Канади зібрав безпілотний трактор

Відео
Укрінформ
Канадський фермер Меттью Раймер з Манітоби самостійно зібрав автопілот для трактора John Deere 7930.

Про це повідомляється на сайті проекту.

В якості апаратної частини проекту винахідник використовував популярний серед авіамоделістів автопілот PixHawk, а також платформу Arduino. Програмна частина складається з автопілота Ardupilot, програми віддаленого управління безпілотником по протоколу MAVLink DroneKit-Python і самостійно написаного програмного коду для безпосереднього управління вузлами трактора.

За словами творця безпілотного трактора, ідея створити автопілот виникла у нього через сезонну потребу найму тимчасового водія на час збирання зернових (на протязі двох тижнів вести трактор з причепом поруч з комбайном).

Як зазначає Меттью Раймер, це нудна і малооплачувана тимчасова робота, до того ж подібні тимчасові помічники потрібні одночасно всім фермерам і знайти кого-небудь вкрай важко.

Незважаючи на те, що трактор здатний самостійно їхати поруч з комбайном, для вивантаження зерна у вантажівку фермер і раніше самостійно сідає за кермо. За словами розробника, проект й надалі знаходиться в стадії доопрацювання, тому деякі поліпшення він має намір протестувати в прийдешньому сезоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-