У виникненні психічних захворювань винне життя, а не генетика - вчені

У виникненні психічних захворювань винне життя, а не генетика - вчені

Укрінформ
Британські вчені, що представляють Університет Ліверпуля, на чолі з професором Пітером Кіндерманом заявляють, що життя також призводить до психічних захворювань, а не лише гени, як вважалося раніше.

Про це повідомляє The Telegraph.

Наукові співробітники Університету Ліверпуля вважають, що психічні хвороби виникають через стреси, які людина відчуває протягом всього свого життя, але, звичайно ж, не без участі генетичних особливостей організму людини. Тому дану проблему не можна розглядати тільки з одного боку.

Швидше за все, психічне захворювання, яке виникло - це комплекс проблем: соціальна сфера життя і її вплив на психічне здоров'я людини і генетична схильність. Уже багато років британські вчені витратили на вивчення біологічних причин ментальних розладів. Однак жодного суттєвого результату, який зміг би пролити хоч трохи світла на цю проблему, поки отримано не було. Вчені навіть не можуть встановити, як окремі гени впливають на схильність до тих чи інших порушень психіки.

Тому вчені з Ліверпуля вважають більш доцільним зосередити свою увагу на соціальних причинах, що впливають на проблеми з психікою - це стреси, викликані негативними життєвими обставинами. Хоча вчені не виключають, що в мисленні велику роль грає біологічний пристрій мозку, який формує наші думки, емоції, стан. Якщо говорити про серйозні розлади психіки, наприклад, психоз, то слід, у першу чергу, звернути увагу на перенесену в дитинстві психологічну травму, а вже потім розглядати фізіологічний аспект хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-