Вчені змогли отримати детальне зображення процесу запліднення клітини

Вчені змогли отримати детальне зображення процесу запліднення клітини

Укрінформ
Новий інструмент, розроблений групою французьких біофізиків, незабаром може пролити світло на вивчення процесу запліднення клітина - вчені отримали детальне зображення першого зіткнення чоловічої та жіночої статевих клітин.

Про це повідомляє Biophysical Society 60th Annual Meeting.

Бенджамін Раво спільно зі своїми колегами, біологами і лікарями, створив новий мікрочіп, який дозволяє контролювати зони, де сперматозоїд зливається з яйцеклітиною.

Пристрій створений на рідкому мікрокристалі, виготовленому з багатошарового полімеру кремнію, який кріпиться на скляну підставку. Яйцеклітина з'єднується з нижньою частиною мікрочіпа через крихітний отвір в 30 нанометрів. Через цей отвір і відбувається запліднення, за яким і спостерігали вчені, так як чіп має оптичні технології візуалізації. Також можна поспостерігати за проникненням ДНК спермоклітин усередину цитоплазми яйцеклітини.

Розширене розуміння молекулярних і фізичних механізмів, відповідальних за запліднення, в кінцевому рахунку призведе до більш досконалих методів діагностики причин безпліддя, а також до поліпшення персоналізації в лікуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-