На супутнику Плутона знайшли стародавній океан

На супутнику Плутона знайшли стародавній океан

Укрінформ
Знімки Харона, одного із супутників Плутона, зроблені космічною станцією New Horizons, свідчать про те, що під його поверхнею існував океан.

Як видно на зробленій в липні 2015 року фотографії, на найбільшому супутнику Плутона є мережа каньйонів глибиною до 6,5 кілометрів, пише "Медуза".

У НАСА говорять, що, ймовірно, Харон був досить теплим небесним тілом, щоб водяний лід, яким оточений супутник, міг розтопитися і сформувати океан під поверхнею. З часом планета охолола, і лід вийшов на поверхню, що і призвело до появи виявленої New Horizons мережі западин.

Поверхня Харона формується переважно льодом. Він підтримувався в теплому стані, коли Харон був молодим небесним тілом, за рахунок енергії від розпаду радіоактивних елементів — так само, як за рахунок власної енергії супутника.

Харон був відкритий у 1978 році. Вважається, що він є супутником Плутона, однак існує теорія, що Плутон разом з ним становлять подвійну систему небесних тіл.

Апарат New Horizons влітку 2015 року досяг Плутона і прилеглих небесних тіл. Станція вперше в історії зробила кольорові знімки карликової планети і передала фотографії поверхні всіх його п'яти супутників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-