МАГАТЕ знає, як побороти поширення вірусу Зіка

МАГАТЕ знає, як побороти поширення вірусу Зіка

Укрінформ
Технологія, розроблена в лабораторії МАГАТЕ під Віднем, може допомогти в боротьбі з поширенням лихоманки Зіка і інших вірусів, що передаються москітами.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У МАГАТЕ стверджують: за допомогою радіологічної стерилізації чоловічих особин, популяцію комах можна придушити в межах населених пунктів упродовж декількох місяців і потім ефективно контролювати. За словами глави лабораторії МАГАТЕ з контролю за комахами-шкідниками Джорджа Хендрікса, "технологія стерилізації комах" практично повністю відпрацьована і проходить тестування в декількох країнах. За останні 2 роки досягнуто серйозного прогресу».

При цьому Хендрікс наголосив, що цей метод ефективний тільки в поєднанні з іншими інструментами боротьби з комахами, в тому числі хімічними.

У свою чергу, експерт лабораторії Константінос Бурцис пояснив: апробована технологія передбачає вирощування мільйонів чоловічих особин у штучних умовах, їх стерилізацію за допомогою дозованого радіоактивного випромінювання і подальше поширення в проблемних зонах. За його даними, випробування в Італії дозволили домогтися 80% скорочення популяції москітів, а тести в Китаї - її повної ліквідації.

Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила вірус Зіка глобальною надзвичайною ситуацією у зв'язку з швидким поширенням захворювання, пов'язаного з тисячами випадків вроджених аномалій у Бразилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-