Дивовижна подорож всередину картини Сальвадора Далі

Дивовижна подорож всередину картини Сальвадора Далі

Відео
Укрінформ
Музей Сальвадора Далі, розташований в американському місті Сент-Пітерсбург, запропонував своїм відвідувачам в буквальному сенсі опинитися всередині знаменитого полотна «Археологічний відгомін "Анжелюс" Мілле», що належить пензлю великого іспанського художника.

Про це повідомляє NBC News.

Згадана картина була написана Далі в 1935 році. Оригінальний "Анжелюс" був виконаний на замовлення американського художника Томаса Епплтона, який був зачарований картиною Джона Мілле - "Збиральниці колосків". Свою назву полотно отримало на честь перших слів молитви Angelus Domini, яка читається католиками три рази в день. Картина зображує селянина з дружиною на заході сонця, які стоять, схиливши голови, і слухають церковний дзвін, що закликає до молитви.

Далі був серед тих людей, кого зачарували роботи Мілле. У підсумку він написав чотири картини, однією з яких і стала "Археологічний відгомін "Анжелюс" Мілле".

До створення віртуального варіанта картини було залучено агентство Goodby Silverstein & Partners, чиї художники досліджували полотно і відтворили його 3D-версію в найдрібніших подробицях.

У проекті активну участь брали художники студії Disney, які раніше вже співпрацювали з музеєм при створенні анімаційної короткометражки Destino. Результатом спільної роботи став проект для віртуальної гарнітури Oculus Rift, за допомогою якого будь-який бажаючий зможе опинитися всередині знаменитого полотна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-