Археологи визначили фактичне місце страти «сейлемских відьом»

Археологи визначили фактичне місце страти «сейлемских відьом»

Укрінформ
Сім археологів на чолі з істориком Емерсоном Бейкером з Державного університету Сейлема в США визначили точне місце страти так званих «сейлемских відьом».

Про це повідомляється на сайті бостонського видання CBS News.

За допомогою архівних матеріалів, аерофотозйомки і сонара вчені встановили, що страта відбулася в районі Проктор Леджено, який раніше представляв собою зарослу ділянку лісу, а зараз - оточений двома житловими вулицями і аптекою.

У XIX столітті на цю ж ділянку, після дослідження архівних документів, вказував історик Сідні Перлі, проте до нього ніхто не прислухався: місцеві жителі вважали, що страта була здійснена на вершині так званого Пагорб Шибениць.

Місцева адміністрація планує встановити в районі страти «сейлемских відьом» спеціальний покажчик, що сповіщає про трагедію. Також влада не виключає створення меморіального музею.

Страта «сейлемских відьом» є одним з трагічних моментів історії США. У 1692 році за звинуваченням у чаклунстві в Сейлемі були повішені 19 осіб (як встановили учені, що не на шибеницях, а на деревах), а один - розчавлений камінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-