Зонд НАСА знайшов на Меркурії лід

Укрінформ
Міжпланетний зонд "Messenger" виявив значні скупчення льоду на дні кратерів Меркурія - найближчої до Сонця планети, температура на поверхні якої може сягати 427 градусів за Цельсієм

Міжпланетний зонд "Messenger" виявив значні скупчення льоду на дні кратерів Меркурія - найближчої до Сонця планети, температура на поверхні якої може сягати 427 градусів за Цельсієм.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Вчені американського космічного відомства НАСА говорять, що лід знайшли в кількох глибоких кратерах у районі північного полюса Меркурія, куди ніколи не потрапляє сонячне світло. Дослідники припускають, що лід і органічні речовини, що містяться в ньому потрапили на планету мільйони років тому внаслідок її зіткнення з астероїдами і кометами. Як відзначають вчені, ці органічні речовини за кольором вдвічі темніші, ніж інша поверхня Меркурія", - йдеться у повідомленні.

Дослідники вважають, що на південному полюсі планети, швидше за все, також є лід, однак підтверджень цьому поки що немає. Астрономи, використовуючи для спостережень телескопи із Землі, давно здогадувалися про наявність льоду на Меркурії, однак довести це вдалося вперше.

Спеціалісти НАСА сумніваються, що умови на Меркурії коли-небудь підходили для існування живих організмів. Проте, нинішнє відкриття може пролити світло на те, як життя зароджувалося на Землі, і як воно може розвиватися за межами Сонячної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-