Українці Австралії сприятимуть поверненню Сущенка та інших політв’язнів

Українці Австралії сприятимуть поверненню Сущенка та інших політв’язнів

Заява
Укрінформ
Українці Австралії засуджують незаконне утримання Російською Федерацією українського журналіста Романа Сущенка, з дня арешту якого 30 вересня виповниться два роки.

Про це йдеться у заяві Союзу українських організацій Австралії, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"Минає два роки з часу незаконного утримання під вартою в РФ українського журналіста Романа Сущенка. Нещодавно кремлівський режим засудив його до 12 років колонії суворого режиму за надуманими звинуваченнями у шпигунстві. Союз Українських Організацій Австралія (СУОА) приєднується до всіх українських громад світу у засудженні дій РФ і закликає своїх членів та австралійський уряд посилити тиск на РФ у справі звільнення всіх незаконно арештованих українських політичних в'язнів", - наголошується у заяві.

Також в організації пригадали один з малюнків Сущенка - австралійський Сідней, який український політв'язень намалював у камері московського СІЗО "Лефортово".

"Віримо в те, що у Романа ще буде нагода особисто пройтися його вулицями і побачитися з усіма тими, хто тут в Австралії бореться і молиться за його свободу", - зазначається у заяві.

В організації підкреслили, що українці в Австралії сприятимуть поверненню Романа Сущенка та інших політв'язнів в Україну.

"Австралія, яка сьогодні разом з Україною входить до складу Ради ООН з прав людини і не раз приєднувалася до колективних звернень щодо захисту українців від свавілля Москви, може і має зробити більше, аби незаконно утримувані українці якнайшвидше повернулися додому. Ми, українці Австралії, сприятимемо цьому. Тримайся, Романе", - йдеться у заяві.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-