Фейгін вперше відвідав Сущенка у СІЗО не як адвокат

Фейгін вперше відвідав Сущенка у СІЗО не як адвокат

Укрінформ
Позбавлений у РФ адвокатського статусу Марк Фейгін уперше відвідав в СІЗО незаконно затриманого українського журналіста Романа Сущенка як громадський захисник.

Про це Фейгін повідомив Укрінформу.

"Минулої п'ятниці я був у Романа, вперше в новій якості - "іншої особи, яка бере участь у процесі" (громадського захисника). Добре поговорили, обговорили важливі поточні питання. Згідно з жеребкуванням, наступне відвідання Сущенка в СІЗО - 23 травня", - сказав Фейгін.

Він також нагадав, що у вівторок, 15 травня, буде оскарження в Мосміськсуді останнього продовження арешту Сущенку.

Крім того, 28 травня в Мосміськсуді відбудуться дебати сторін у справі Сущенка, відзначив Фейгін.

"І ще важлива дата в нашій справі - 23-24 травня в Росію має прибути президент Франції Еммануель Макрон. У зв'язку з цим нагадаю, що минулого тижня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції і України Меркель, Макрона і Порошенка, так би мовити "нормандський формат". І там, звичайно ж, обговорювалося питання українських політв'язнів у Росії, у тому числі Романа Сущенка", - вважає Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Сущенка перевели з одиночки до камери на двох

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенку до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-