Сущенко: не визнаю вини і не погоджуюся з обвинуваченнями

Сущенко: не визнаю вини і не погоджуюся з обвинуваченнями

Заява
Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін оскаржив продовження арешту своєму підзахисному, незаконно заарештованому в Москві українському журналісту Роману Сущенку. 

Про це Фейгін повідомив у Тwitter.

"Подана апеляційна скарга на рішення щодо продовження строку тримання під вартою до 30 січня 2018 року", - написав він.

Також Фейгін розмістив фото заяви Сущенка у зв'язку з тиском, який чиниться у його справі.

"Закликаю вас звернути увагу на жахливі наміри позбавити мене права на справедливий захист", - написав Сущенко.

За його словами, російська влада вдалась до сумнівних послуг провокаторів, шахраїв та зрадників України.

"За кілька тижнів, місяців до початку судових засідань, такий сценарій позбавлення мене кваліфікованого юридичного захисту має всі ознаки реальності", - написав Сущенко.

Він також підкреслив, що не погоджується із висунутими проти нього обвинуваченнями.

"Наперекір чотирнадцяти місяцям безперервного морального та психологічного тиску в умовах лефортовської буцегарні, я не визнаю вини і не погоджуюсь з висунутими обвинуваченнями", - наголосив журналіст.

Крім того, Сущенко направив листи на захист Фейгіна в низку міжнародних правозахисних, урядових та неурядових організацій. 

Нагадаємо, російський адвокат Марк Фейгін, який захищає інтереси заарештованого в Москві власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, заявив, що його можуть позбавити статусу адвоката вже в грудні.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". В ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада Мосміськсуд продовжив строк тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, імовірно, розпочнеться в січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-