Адвокат відзначив

Адвокат відзначив "позитивне явище" у справі Сущенка і Агеєва

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка, вважає, що спостерігається синхронізація за часом справи його підзахисного в Росії та справи Віктора Агеєва в Україні

Про це Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Я не знаю механізмів того, що відбувається. Але мені здається, що можна відзначити деяку синхронізацію за часом подій, що відбуваються у справі мого підзахисного в Росії та у справі Агеєва в Україні. І це позитивне явище", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що, на його думку, у політично мотивованих судових процесах у Росії, про неупередженість суду говорити не можна, а значить усі сподівання на політичний тиск, переговори і, врешті-решт, обмін.

Читайте також: Сущенку не віддають листи: за п'ять місяців - лише 5 із 56

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлене звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін утримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада.

Військовослужбовець збройних сил РФ Віктор Агеєв був затриманий 24 червня 2017 року в районі проведення АТО разом з іншими учасниками диверсійної групи так званої ЛНР. Російське оборонне відомство відмовилося від свого військового. Раніше українська влада дозволила матері Агеєва відвідати сина у СІЗО.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-