Білоруси Бельгії висловили підтримку Сущенку

Білоруси Бельгії висловили підтримку Сущенку

Відео
Укрінформ
Білоруські політичні емігранти у Бельгії підтримали журналіста Укрінформу Романа Сущенка, який вже рік протиправно ув’язнений у Москві.

Про це йдеться у відеозверненні білоруською мовою, яке записали друзі Романа у Бельгії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі. 

«Дорогий Романе, усі твої рідні та близькі, шановні українські друзі! Ми, білоруські політичні емігранти у Бельгії, неодноразово підтримували Україну в її боротьбі за свободу. І сьогодні ми пам'ятаємо, що патріот України Роман Сущенко перебуває у заручниках кремлівських терористів», - йдеться у зверненні.

Білоруські активісти також вкотре висловили вимогу до Росії припинити війну проти України та випустити усіх політичних заручників.

Читайте також: Міжнародні журналістські організації підтримують Сущенка - голова НСЖУ

«Ми підтримуємо Романа та інших, які знаходяться у руках терористів. Ми щиро хочемо, щоб вони якнайшвидше повернулися додому, до свої рідних і близьких», - сказали білоруські активісти.

Звернення завершується закликами: «Слава Україні!», «Живє Білорусь!».

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-