Влада ФРН стежить за справами Сущенка й Умерова і займатиметься ними надалі - захист

Влада ФРН стежить за справами Сущенка й Умерова і займатиметься ними надалі - захист

Політв’язні
Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно утримуваного в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, розповів про підтримку його підзахисного керівництвом Німеччини та про важливість у зв'язку з цим підсумків виборів, що відбулися минулої неділі.

Про це він повідомив кореспонденту Укрінформу.

“У Німеччині підбивають підсумки виборів. Дуже важливо, що Ангела Меркель залишається канцлером. Нагадаю, що раніше Роман Сущенко звертався до неї з листом. І нещодавно я отримав відповідь, що керівництво Німеччини стежить за цією справою і буде займатися нею надалі. До речі, як і справою Ільмі Умерова”, - сказав Фейгін.

Він нагадав свою точку зору, що позитивний підсумок у справі Сущенко можливий не в результаті “кривого російського правосуддя”, а в підсумку політичних переговорів і тиску на Кремль - зокрема, в рамках “нормандського формату”, в якому бере участь Німеччина.

Читайте також: Держдеп вимагає від РФ скасувати обвинувачення проти Семени

Також адвокат повідомив про те, що в неділю, в день виборів, він був серед числа запрошених до Посольства ФРН в Москві й там спілкувався з послом Рюдігером фон Фрічем.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Продовжений в понеділок термін утримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада.

За словами Фейгіна, терміни закінчення слідства поки невідомі, тож вихід на розгляд справи в суді по суті затримується. Говорити детальніше про запропоновані слідством «докази» захист не може, оскільки справу засекречено ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-