"Суд" над Сущенком: на засіданні заборонили зйомку

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого у Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що на розгляді скарги у Мосміськсуді 18 травня заборонили зйомку й припустив, що це помста за нові санкції України проти країни-агресора.

Про це він написав у Тwitter.

"Щойно мені повідомили, що завтра на оскарженні з продовження арешту Сущенку у Мосміськсуді заборонять усю зйомку! Навіть протокольну. Я, проте, запрошую журналістів у Мосміськсуд на оскарження щодо Сущенка. О 10.10, 327 зал", - пише Фейгін.

Він припустив, що "заборона на зйомку Сущенка - відповідь на блокування Україною їхніх ресурсів, що зайвий раз доводить, що "контакти"-"однокласники" - це їхній особистий бізнес".

Сьогодні раніше адвоката не пустили в Лефортово до Сущенка.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-