Президент запевнив, що боротиметься за звільнення Сущенка

Президент запевнив, що боротиметься за звільнення Сущенка

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає незаконно затриманого у Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка справжнім героєм і обіцяє, що влада боротиметься за його звільнення.

Про це глава держави заявив на прес-конференції з нагоди відзначення Дня Європи, а також надання Україні безвізового режиму з ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що це справжній український герой. Я спілкувався із його родиною. Моя остання телефонна розмова з Путіним стосувалася тільки заручників, в тому числі ми обговорили моє прохання негайно звільнити Сущенка з російської в’язниці", - сказав Порошенко.

За його словами, наслідком цих переговорів була організація зустрічі Сущенка із його родиною.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

26 квітня Лефортівський райсуд Москви продовжив перебування Сущенка під вартою до 30 червня. Адвокат Фейгін подав у Мосміськсуд скаргу на це рішення. Вона буде розглянута 18 травня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-