Російський суд продовжив арешт Сущенка до 30 червня

Російський суд продовжив арешт Сущенка до 30 червня

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що Лефортовський районний суд продовжив термін перебування Сущенка під вартою до 30 червня.

Про це адвокат написав у Twitter.

"Лефортовським судом міста Москви журналісту Роману Сущенку продовжено термін утримання під вартою на 2 (два) місяці - до 30 червня 2017 року", - пише Фейгін.

Адвокат вже говорив про те, що термін арешту з якоїсь причини може бути продовжено на два, а не три місяці.

Раніше повідомлялося, що на засідання суду захисту було відмовлено у залученні до справи як "громадського захисника" українського консула Геннадія Брескаленка.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-